De overstap

Van je basisschool naar Jan van Brabant

Als je in groep 8 zit, kun je met je klas onze school bezoeken. We geven je dan een rondleiding in de gebouwen en bekijken enkele lessen. Ook kun je tijdens de Open Dag samen met je ouders onze school bezoeken. Op deze Open Dag ben je te gast bij onze leerlingen, ouders en leraren. En als je nog vragen hebt, kun je samen met je ouders een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Je ouders zouden ook naar onze informatieavonden kunnen komen. Dit zijn twee avonden waarop we informatie geven over onze school en waarop je vragen kunt stellen. 

Het belangrijkste bij de overstap is jouw gevoel. Jij moet als leerling hier straks misschien wel 6 jaar rondlopen en dat moet wel goed en fijn voelen. Wij zorgen voor een veilige en gezonde leeromgeving waarin jij het beste uit jezelf kan halen. 

Wil je nou bij ons op school komen dan kom je naar de inschrijving. Bij de inschrijving krijg je alle informatie die je nodig hebt voor je eerste jaar aan het Jan van Brabant College. Je mag ook opgeven bij wie je in de klas wilt. In juni wordt er een kennismakingsmiddag georganiseerd. De eerste twee dagen van het schooljaar zijn introductiedagen. Via allerlei spelletjes leer je de mensen op onze school kennen. 

In de eerste weken wordt bij elk vak uitgelegd wat dat vak inhoudt en hoe je het best te werk kunt gaan. Aan het eind van elke les mag je alvast met je huiswerk beginnen. De leraar kijkt dan of je het goed aanpakt. Als je niet goed weet hoe je te werk moet gaan, word je door je leraar geholpen. Met je mentor spreek je in de mentorles de gang van zaken tijdens het eerste jaar helemaal door. Die mentor zorgt er ook voor dat er een prettige en gezellige sfeer in de klas heerst. En binnen een paar weken weet je het dan zeker: Jan van Brabant is jouw school!