Tweetalig HAVO en VWO

Bekijk de presentatie van 29 feb 2016

Vind jij het leuk om veel van de wereld te leren kennen en kennis te maken met andere culturen? Wil je later de wijde wereld in, om te studeren of te werken? Of vind je Engels een belangrijke en leuke taal? Ben je niet bang voor een extra uitdaging en ben je bereid ertegenaan te gaan op school?
YES?
Dan is tweetalig onderwijs iets voor jou!
Je leert dan veel meer van de Engelse taal, en ook meer over de wereld. Engels is immers een wereldtaal. Jij wordt met het Engels en alle aandacht voor de wereld om ons heen in de loop van de jaren een wereldburger. Misschien ga je later wel buiten Nederland of zelfs buiten Europa studeren of werken.

TTO
Dé uitdaging voor goede en gemotiveerde leerlingen die meer aan kunnen. Engels is de wereldtaal. Luister maar eens naar muziek, kijk een film, werk aan de computer. Het is vrijwel allemaal Engels dat je ziet en hoort.
Wist je dat bij heel veel studies aan hoger beroeps opleidingen en universiteiten lessen in het Engels gegeven worden en dat bij vrijwel alle internationale contacten het Engels gebruikt wordt?
Als je kiest voor het tweetalig onderwijs kom je in de brugklas in een aparte klas met kinderen die het leuk vinden om tweetalig te worden. Voor de meesten van jullie zal de Nederlandse taal je moedertaal zijn. Daar ben je dus mee grootgebracht. Je tweede taal wordt het Engels. In de eerste, tweede en derde klas wordt de helft of meer van alle vakken in het Engels gegeven. Je wordt dan als het ware een “near native speaker”. Dat betekent dat je bijna net zo goed in Engels bent als de mensen voor wie deze taal de moedertaal is. Ook ga je veel van de wereld zien, zowel in de lessen als in het interessante buitenschools programma.
Er gaat met het tweetalig onderwijs een wereld voor je open…
Naast je diploma, kun je in de bovenbouw van de havo of het vwo een hoog gewaardeerd, internationaal erkend diploma behalen: het International Baccalaureate Certificate.

Meer info over TTO op onze school staat hier.

Are you our new TTO HAVO student?

Are you our new TTO VWO student?